Пиле с портокали и розмарин


Обичам пилешко, портокали и аромата на розмарин...реших да ги съчетая...
Използвах следните продукти:
2 пилета по около един кг
400гр. Пресни печурки
4-5 моркова
2ск. Чесън
30-40гр. масло
1 портокал и сок от един портокал
2 стръка розмарин
 Червен пипер, олио и сол- за намазване
 на пил. месо
Плик за печене – 2 бр.
Разфасовах пилетата на части и ги варих около 10-15 мин. Нарязах гъбите и морковите, разпределих ги в пликовете за печене, прибавих и скалидките чесън, небелени. Добавяме и маслото към останалите продукти в пликовете. Намазваме пил.месо с черв. пипер, олиото и солта... слагаме и тях в плика, сипваме сока от портокал ,другия портокал нарязваме на шайби и слагаме върху пилето..и затваряме. Печем ги около 40-50 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар