Традиционно турско тестено изделие. Турския еквивалент на пицата...
250мл. топла вода
1п. суха мая
1ч.л. сол
1ч.л. захар
4-5 с.л. олио (зехтин)
Брашно за средно меко тесто
Плънка: по избор
В 50мл. топла вода се разтваря маята, захарта и 1 с.л. брашно. След като шупне маята добавяме олиото (зехтина) и брашно. Месим до получаване на средно меко тесто. Покриваме тестото с кърпа и изчакваме около час да втаса. Разделяме на равни части и разточваме. В средата на разточения кръг слагаме плънката, която е по избор (може да се ползват яйца и серене, кашкавал, задушена кайма с лук...). Печем в загрята фурна 180-200гр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар