Панакота



500мл. прясно мляко
400мл. течна сладкарска сметана
1ч.ч. захар
2п. желатин
1 ванилия
топинг или конфитюр за гарниране



В тенджера изсипвате захарта, млякото и сметаната. Варим докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и прибавяме желатина, предварително накиснат във студена вода и след това разтворен на водна баня. Добавяме ванилията разбъркваме и сипваме в купички. Слагат се в хладилник за една нощ, а ако нямате търпение да опитате достатъчни са и 5-6 часа. Като стегне крема купичката се обръча в чиния и се гарнира пожелание с топинг, конфитюр или плодове.
Ако се затрудните със сервирането на панакотата, потопете купичката в топла вода за няколко секунди.






Няма коментари:

Публикуване на коментар