Лазаня


Кори за лазания "Стела"
300гр кашкавал
за плънката:
500гр. кайма
500мл. доматен сос
3бр. моркова
1 глава лук
3-4 ск. чесън
риган, босилек, чубрица
за бешамела:
700мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
30гр масло, чер. пипер, сол.


В тавичка се изсипва част от бешамела, колкото да покрие дъното, след това се подреждат корите/не се обработват предварително/ върху тях паст от плънката / запържваме лука, чесъна и настърганите моркови, добавяме каймата и дом. сос и продължаваме да пържим/.
Заливаме цялата лазания с останалия бешамел и печем за около 30-40 мин, изваждаме и поръсваме с настъргания  кашкавал за още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар