ТОРТА "ЛЮБОВ"




за блатовете:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
10 с.л. вода
1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
 Може да направите тортата и с готови блатове.










за сиропиране на блатовете:
вода, захар и ром

400мл. сладкарска сметана
1 с.л. какао

за захарния фандан:

4ч.ч. пудра захар- задължително е да е пресята
1/2ч.ч. царевично нишесте
1п. желатин на Йоткер
1/3ч.ч. вода
 Желатина се прибавя към водата и се оставя за няколко минути да набъбне, след което на водна баня го разтопяваме.В дълбока купа слагаме захарта и нишестето, и накрая желатина. Всички продукти се омесват добре, при необходимост се добавя вода, ако тестото е много сухо или захар- ако лепне. Тестото може да се ползва веднага, но ако решите може и след няколко дни, но задължително се обвива с дом. фолио много добре и се оставя в хладилник.
След като слепим блатовете със сметаната, разточваме захарния фандан и покриваме тортата, оформяме с ръка и изрязваме излишната част, от която може да се направят декорации.
При работа със захерния фондан трябва да се действа бързо, защото тестото изсъхва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар